Thema zintuigen

We hebben drie weken lang gewerkt aan het thema zintuigen.  Een vervolg op het thema  ‘dit ben ik’ over ons lichaam en ons leven. Een periode vol proefjes waar de kinderen moesten ruiken en proeven en vertellen wat ze dachten dat het was. “Tandpasta? Iets heel zuurs… ik denk zure matten”). We hebben geleerd over zintuigen en tanden.

We hebben ook voeldozen gemaakt bij het creatieve circuit met groep 4 en 5. En eens geprobeerd te schilderen met onze voeten. Bij muziek zijn we gaan luisteren naar verschillende muzieksoorten. Wat hoor jij nou eigenlijk? En waar denk je dan aan bij the rolling stones, Vivaldi of Scott Joplin?

Groep 4 was bezig met het thema onderweg en werkte toe naar een hoorspel van hun weg van thuis naar school. Dit verhaal hebben ze uitgeschreven en uiteindelijk ook echt uitgevoerd met behulp van klasgenoten. En in groep 5 zijn ze met spiegels in de weer geweest. Ze hebben bij rekenen tekeningen gespiegeld en uiteindelijk zelfs mandala’s gelegd.