Florissant Maart 2018

Pepijn en Felien zijn na de vakantie begonnen in de groep van juf Marlien en juf Annemieke. Ook Wende is aan het wennen in deze groep. We wensen hen een hele fijne tijd op de Graaf Floris.

Projecten

In alle groepen is of wordt er binnenkort weer gestart met een nieuw project volgens de methode 4 x wijzer.

Groep 1 en 2              Alles groeit

Groep 3                      Talentenjacht

Groep 4 t/m 6             Oud Egypte

Groep 7                      De gouden eeuw

Groep 8                      Twee keer oorlog

Open huis 10 april

Op 10 april sluiten we het project weer af met een open huis.

Tussen 17.00 en 18.00 uur kunt u in de klas van uw kind komen bewonderen wat de kinderen geleerd en gemaakt hebben over het thema.

Vreedzame school

Komende weken gaan we weer starten met het nieuwe blok van de Vreedzame school: We dragen allemaal een steentje bij. In de bijlage vindt u de nieuwsbrief.

Staking 14 maart

Op 14 maart wordt er in de regio Utrecht gestaakt in het basisonderwijs. Dit voor werkdrukverlaging en gelijktrekken van het salaris met onze collega’s uit het middelbaar onderwijs. Ook maakt de sector zich ernstig zorgen over het op handen zijnde (en nu al) tekort aan leerkrachten. Wij hebben daar de afgelopen weken zoals u weet al heftig mee te maken gehad. Geen invallers beschikbaar. Door heel het land worden er kinderen naar huis gestuurd. We zijn er trots op dat er binnen ons team grote bereidheid is om extra te komen werken of extra kinderen op te nemen in de eigen groep. Vandaar ook dat wij als team van de OBS Graaf Floris hebben besloten solidair te zijn aan de oproep tot staking en dus is de school op woensdag 14 maart gesloten voor de kinderen.

Open dag 21 maart

Woensdag 21 maart is de landelijke open dag voor het basisonderwijs. De deuren van de school staan dan open voor alle geïnteresseerden die graag een kijkje in de klas willen nemen. U bent van harte welkom.

Lente/ paasontbijt

Donderdag 29 maart houden wij weer het jaarlijks lente/ paasontbijt. Alle kinderen mogen een bordje/ dienblad met een eigengemaakt ontbijtje meenemen. De klas is dan versierd en de tafels feestelijk gedekt zodat alle kinderen samen met de juf gezellig kunnen ontbijten. De ouderraad zorgt voor chocolade paaseitjes om het feest compleet te maken.

Afscheid juf Madelon 16.30 – 18.00 uur 29 maart

Donderdag 29 maart maakt juf Madelon er samen met juf Tatjana een feestelijke dag van met de kinderen. ’s Middags is er voor alle ouders gelegenheid om samen met haar het glas te heffen tussen 16.30 en 18.00 uur en herinneringen op te halen aan de afgelopen 15 jaar dat juf Madelon op de Graaf Floris heeft gewerkt. Aansluitend gaan wij als team nog met elkaar eten. We vinden het heel jammer dat zij weg gaat maar we respecteren haar beslissing uiteraard.

ANWB Streetwise

Dinsdag 3 april komt er een spannend verkeersprogramma bij ons op school. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer.

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen

• Bij Toet toet leren de groepen 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
  • Tijdens Blik en klik leren de groepen 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leren de groepen 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
  • Bij Trapvaardig tenslotte trainen de groepen 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er wordt gefietst over een uitdagend parcours en ze trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Benefiet concert, kunstveiling zaterdag 21 april

De voorbereidingen zijn in volle gang. Afgelopen week hebben wij als organisatie weer met elkaar om de tafel gezeten en mooie plannen gemaakt. Wilt u a.u.b. zaterdag 21 april 2018  13.00 -17.00 uur in uw agenda zetten? In de Ludgerus kerk en daaromheen wordt dan een concert gegeven en de kunstveiling gehouden. Ook voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Op 5 april wordt er met alle scholen (Loenen en Vreeland) een start gemaakt met het creëren van de mooiste individuele en klassikale kunstwerken. De opbrengst van de veiling komt weer ten goede van de Stichting Scholen samen voor St Maarten. We zijn nog op zoek naar mensen die ons op zaterdag 21 april zouden willen ondersteunen met het opbouwen van de kraampjes en verdere ondersteuning van alle bijkomende werkzaamheden op die dag. Mocht u een paar uurtjes willen helpen geef dat dan aub door aan Carolina.

Ma 12 mrt                             Ouderraadvergadering

Woe 14 mrt                           Staking!!   Alle kinderen zijn vrij

Do 15 mrt                              Dag van de leerplicht

Woe    21 mrt                        Landelijke Open dag