Florissant januari 2018

Door een verhuizing naar Loenen aan de Vecht mogen we drie nieuwe kinderen verwelkomen op de Graaf Floris. Quirijn is bij juf Karin en Juf Astrid in groep 2 gekomen. En de zusjes Fien en Cato zijn respectievelijk in groep 4 bij Juf Karolien en Juf Maartje en in groep 1-2 A bij Juf Marlien en Juf Annemieke geplaatst. Sebastiaan is blij dat hij eindelijk zijn zusjes mag volgen. Deze maand start hij zijn schoolloopbaan bij Juf Marlien en Juf Annemieke. We wensen deze nieuwe leerlingen een hele fijne tijd toe op de Graaf Floris.

Schooldag starten om 08.30

Zoals u weet wil de onderwijsinspectie dat we de ochtend stipt om 08.30 starten. De kinderen van de bovenbouw mogen afscheid nemen onderaan de trap. Mocht u een leerkracht willen spreken doet u dat dan aub na schooltijd of via de mail. De leerkracht wil vanaf 08.20 graag haar of zijn aandacht volledig aan de kinderen kunnen geven. De buitendeur gaat om 08.20 open en de deur van de klas gaat om 08.30 dicht. Wilt u dat aub respecteren.

Leerorkest Plusprogramma

Het Leerorkest biedt enthousiaste kinderen de gelegenheid om hun muziekinstrument mee naar huis te nemen. Vandaag hebben de kinderen van groep 6 een folder en hun muziekinstrument mee naar huis gekregen. Volgende week krijgen de kinderen van groep 7 de folder en het muziekinstrument mee naar huis. In de folder worden duidelijk de mogelijkheden omschreven. Het zou mooi zijn wanneer u aan het verzoek een filmpje van uw kind te maken gevolg geeft.

Brandalarm

Donderdag 11 januari is er een loos alarm brandmelding geweest. In de gymzaal heeft een leerling per abuis de brandmelder ingedrukt. Het is goed om te constateren dat de kinderen binnen 1 minuut buiten stonden. Voor ons was het goed om ook weer even de puntjes op de i te zetten en het protocol aan te scherpen.

Cito toetsen

De komende weken vinden de jaarlijkse CITO toetsen weer plaats. U en uw kind hoeven daar niets bijzonders voor te doen. Het zou jammer zijn wanneer uw kind onnodig zenuwachtig is voor deze toetsing. Het enige wat we van u vragen is: zorg dat uw kind op tijd naar bed gaat en uitgerust op school komt en u afspraken voor dokter e.d. van tevoren even kortsluit met de leerkracht.

Scholen samen voor St Maarten  scholensamenvoorsintmaarten

Wanneer u de ontwikkelingen op facebook volgt weet u dat we met de kerstmarkten/ collecte van alle scholen uit Loenen en Vreeland 2025 euro hebben opgehaald. Daarbij opgeteld dat we met de benefiet musical ook al een kleine 900 euro hebben opgehaald zijn we goed bezig. Onze volgende activiteit is op zaterdag 21 april : De kunstveiling en het benefiet Leerorkest muziekconcert. Zet die datum vast in de agenda!

Aanstaande maandag krijgen wij als team een workshop van artistiek kunstenaar Bram Ellens. Hij gaat ons belangeloos helpen met het bedenken van de meest mooie kunstvormen die we op 21 april kunnen verkopen.

SXM BACK TO SCHOOL

Na de schokkende beelden en berichten over de verwoesting op Sint Maarten door orkaan Irma hebben de scholen uit Loenen aan de Vecht en Vreeland de handen in elkaar geslagen.

Hierin laat een kleine gemeenschap zien waar het groots in kan zijn.

Informatieavond voorgezet onderwijs

Op woensdagavond 17 januari is er weer een informatie avond op de Graaf Floris school.

19.30 uur is er een informatie ronde van Broklede en Broeckland

20.15 uur is er een informatie ronde van Veenlanden

De ouders van de groepen 8 zijn inmiddels uitgenodigd maar wanneer uw kind nog in groep 7 zit, en u zich alvast wilt oriënteren, bent u van harte welkom.

Adviesgesprekken groep 8 en LOK gesprekken groep 1 t/m 7

In week 3 krijgen de ouders van groep 8 een digitale uitnodiging om een Adviesgesprek te plannen. In week 5 krijgen de ouders van de groepen 1 t/m 7 een digitale uitnodiging om de LOK gesprekken te plannen.

Wo. 17 jan.   Informatieavond voortgezet onderwijs scholen

Do. 25 jan.    Adviesgesprekken groep 8